Нелина

(0)

Нели Николова, по-известна като Нелина, е българска попфолк и фолклорна певица

Тя притежава мощен и богат глас, а публиката я нарича"ЖенатаГлас".

Нелина изпълнява  музика в различни стилове. Най-популярни нейни песни са „Бял мерцедес“, "Кукувица", "Има ли Господ", „Добре че вали“, „Живея за теб“ (дует с Ивайло Гюров), „Близнаци“, „Върни ми любовта“, „Твоите изгарящи очи“, „Лято, слънце, море“ и др. Изпълнява фолклорна и авторска музика на народна основа – „Чорбаджи Иван“, „Брала мома къпини“, „На сърце ми лежи“," Како Николинке" и др., както и песни от репертоара на популярната тракийска певица Недялка Керанова – „Караджа дума Русанки“, „Намислил Стоян“ с които печели наградата на публиката за песен на годината на "Сигнал+" .
Наградена за фолклорен изпълнител на годината през 2012 и 2013 г. и за фолклорен албум на годината през 2007 и 2010 г, Награда за дебют 1998г. и Награда за изпълнение на "Едно малко дете" - 2005г. на фестивала Пиринфолк-Сандански, 2-ра награда за изпълнение на "Златния мустанг" 2002г.. Любим изпълнител е на  Националния фолклорен събор „Рожен“, съответно през 2015, 2016, 2018г.

Дискография
Албуми с формация „Фаворит“
Една жена (1993)
Ела, ела (1994)
Самостоятелни албуми:
Не разваляй магията (1996)
Душата ми (1998)
Пожар в сърцето (1999)
Пазя любовта (2000)
Най-щастлива (2002)
Изненада (2004)
На сърце ми лежи (2007)
Чорбаджи Иван (2010)
Мило ми е, драго ми е (2012)
Празник е (2015)
За верни приятели (2017)
Компилации
Най-доброто (1997)
Златните хитове на Пайнер 9 – Нелина (2013)
Фолклорен извор (2014)
Видеоалбуми
Ела, ела (1995)
Пожар в сърцето (2000)
На сърце ми лежи (2008)
Чорбаджи Иван (2011)
Мило ми е, драго ми е (2012)
Други поп-фолк песни
Песъчинка от света (1998)
Наздравица (1999)
За теб (2000)
Честита Нова година (2001)
Кукувица (нова версия) (2002)
Бял мерцедес (ремикс) (2002)
Лед и огън (дует с Анелия) (2002)
Любовна епидемия (дует с Близнаците) (2005)
Щом за теб се сетя (2005)
Тайфун (2005)
Любов след любовта (2006)
Нека ти разкаже (2006)
Вино, песни и любов (2006)
Тук остани (2007)
За любов… и още нещо (2008)
Няма наши, няма ваши (2008)
Лека нощ (2009)
Не, не съжалявам (2009)
Чувствай се поздравен (2011)
Жадна за любов жена (2011)
Изповед (2013)
Недей и ти (2013)
Силните печелят в любовта (2014)
Господин Зает (2015)
Лято, слънце, море (2016)
От щастието най-боли (2016)
Код Червено (2017)
Първи сме сега (2017)
Имунитет (дует с Йорданис Агапитос) (2018)
Други песни
Стоян за Стамбул замина (2000)
Огън от дома (2002)
Работата край няма (2013)
Како Николинке (2018)
Мома Ангелина (2019)
Мило ми е на село (2019)
Тръгнали старци (2019)
Босилка (2020)
"Сините очи"(2020)-дует с Илиян Михов-Баровеца