Орхан Мурад

(0)

 

Роден на 27-и януари 1967 г. в град Кърджали.

От 8 годишен свиря на пиано, а от 13 годишен на китара. Основател соло китарист и соло вокал на рок група ЛОТУС, която в началото на 1984 година беше училищна, в последствие се разви до професионална и дуби национална известност, с хита си „ИСКАМ ДА СЪМ НЕГЪР”. 1988-а г., започнах да уча  в държавна музикална академия „Панчо Владигеров” в София, в отдел джаз и естрадно изкуство – специалност китара. Завърших висшето си образование с магистърска степен през 1992-а г. с отличен успех.

От тогава до днес се занимавам с композиране на песни, като повечето текстове на моите произведения също са мое дело. Аранжиментите правя сам, а дори в последните 7 8 години си ги и записвам сам в домашното звукозаписно студио. Благодарение на висшето си музикално образование имам достатъчно познания по музикознание, хармония, солфеж, инструментознание, елементарна теория на музиката и разбира се свиря на акустична и електрическа китара, а също така и на струнни етно инструменти като тамбура, бузуки, саз,  уд и др. Служа си също така добре и със клавишни и ударни инструменти. 

В дългогодишната си кариера на известен изпълнител имам издадени 15 албума. Получени награди за композитор на годината, албум на годината, хит на годината през 1998-а и 1999-а година. И за цялостно творчество през 2000-ата година.

МОИТЕ ХИТОВЕ:

ХИЛЯДИ СЛЪНЦА
ОБИЧАМ ТЕ ОЩЕ
ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЛЮБОВ
ГУРБЕТЧИИ
ЕХ НАЛЕЙ
ДВЕ СЪРЦА
АШК БАШЪМА ВУРУЙОР – „SENI SEVDIM SENIN OLDUM
БЕНИ САНА ГОТУРЕН ЙОЛЛАР – 
BENI SANA GOTUREN YOLLAR NEREDE
РАМАЯНА
АХ ЖЕНИ
ЖАДЕН СЪМ КРЪЧМАРЮ
ХАЙДЕ В ПРИМОРСКО, ХАЙДЕ В БУРГАС
НОВО ГАДЖЕ
МАТА ХАРИ
АНА МАРИ – ANA MARI
ИДВАЙ СИ, БРАТКО
ЧАКАШ МАЙКО
ТИ ЗА МЕНЕ НЕ ТЪГУВАЙ
ТИ ЗАБРАВИ
И много други…….